Am nevoie de un HDD nou

Mă aflu într-o situație caraghioasă. Niciodată nu am avut nevoie de mult spațiu de stocare și nici de capacitate de calcul foarte mare, nu am avut de procesoare ultraperformante, nici de plăci video de ultimă generație, nici de zeci de GB de memorie RAM.

Acum trebuie să îmi schimb HDD-ul laptopului. Se pare că timpul își spune cuvântul, laptopul fiind cam bătrân, au început să îi mai scârțâie unele componente, de această dată hard disk-ul. În acest moment încă funcționează, dar tare îmi e teamă că va ceda și că voi pierde toate informațiile de pe el. Nu îmi doresc așa ceva. așa că trebuie să iau o decizie într-un timp cât mai scurt, așa că am trecut la căutarea unor criterii relevante în funcție de care să îmi aleg noul HDD.

Am hotărât să vă spun cum cumpar un HDD, cam acestea sunt criteriile de care voi ține cont când voi face achiziția:

  1. dorești un HDD intern sau un HDD extern? Ai deja unul sau mai multe hard diskuri interne? Ai nevoie de transportarea informațiilor stocate pe hard disk între birou și casă? Atunci alege un HDD extern. Au și hard disk-urile interne utilitatea și avantajele lor.
  2. capacitatea de stocare. Acesta este un aspect important, mai ales atunci când vorbim de modul în care va fi utilizat HDD-ul. Ai nevoie de mult spațiu de stocare?
  3. interfața. Aici este vorba mai mult de lucruri de specialitate, aveți de ales între IDE, ATAPI, ATA, SCSI și conexiune externă (fire wire sau USB). Repet, pentru alegerea interfeței potrivite vă recomand să contactați un specialist.
  4. viteza de transfer. Aceasta se măsoară în RPM (rotații pe minut) și variază în funcție de interfață,dar și de alți parametri de construcție ai HDD-ului. Este clar că trebuie să optați pentru cea mai mare vitează de tranfer.
  5. garanție, suport tehnic și componente incluse. Le-am inclus pe toate aici pentru că nu e nevoie de alte explicații, e destul de clar.

De acum am stabilit cum cumpar un HDD, trebuie doar să merg în mazine și să confrunt prețurile și performanțele HDD-urilor. Mi-ar fi de ajuns și un HDD de 80 de GB, dar nu am găsit niciunul cu un spațiu de stocare atât de mic, trebuie să îmi iau un hard disk mai mare, dar nu se știe când îmi va fi de folos acest spațiu de stocare în plus.

Lasă un răspuns