Alegeri în universități

Alegerea rectorului agită de fiecare dată apele în universități, se știe că anul acesta este unul electoral, așa că a venit timpul ca degringolada să pornească, în căutarea unui nou candidat care să ocupe funcția de rector.

Printre declarații în presă și alte povești specifice oricărei perioade în care cineva se dorește ales pentru o funcție, la Universitatea Alexandru-Ioan Cuza apele au fost și mai mult agitate de către un student, acesta după alte câteva „probleme” create universității, reușind să schimbe metodologia alegerilor în UAIC.

Deși se spunea că fiecare candidat al Cuza are dreptul să candideze pentru o funcție în consiliu sau în senat, undeva exista o condiție care stabilea drept eligibili pentru a candida la aceste funcții doar studenții care au toate examenele promovate și o medie mai mare de 8 pe ciclul de studii.

În fine, studentul revoltat a obținut hotărârea unei instanțe și a reușit să le predea o lecție celor de la Cuza, Senatul Cuza reunindu-se într-o ședință extraordinară și modificând metodologia alegerilor.

 

Nereguli în desfășurarea alegerilor studenților care vor face parte din consiliile facultăților și din senat au mai fost semnalate, acestea nedesfășurându-se întotdeauna în două scrutine, dacă în primul nu s-a atins o prezență la vot de minimum 30%.

Lasă un răspuns