Alegeri de mare importanță

Printre dilemele noastre zilnice se numără multe lucruri, care mai de care mai importante sau mai puțin importante, poate unele doar la nivel de gând, poate altele cu o anumită aplicabilitate practică.

Trecem peste toate gândurile care nu au nicio aplicabilitate practică care, implicit, nu prea au niciun rost, și ajungem să le analizăm pe acelea care au o anumită aplicabilitate practică, adică nu doar abstracțiuni fără rost.

 

Ajungem la ceea ce s-ar numi alegeri de mare importanță. Aici e discutabil, poate ceea ce pentru unii e foarte important, pentru alții sunt chestiuni pe care nu dau doi bani. Acum, să vă povestesc o situație haioasă, ilustrativă în ceea ce privește definierea a ceea ce înseamnă important pentru unii. Discutam într-o zi obișnuită, ca oricare alta. Am observat că este cam îngândurat, m-am gândit că poate are omul niște probleme serioase și îl pot ajuta în vreun fel, dacă nu materia, măcar cu o vorbă bună aș putea. 🙂

Eu în calitate de bun samaritean. Până când mi-am făcut curajul de a-l întreba care îi este problema. Omul mi-a spus tot, mi-a mărturisit care este problema care îl tot preocupă de câteva zile și nu îl lasă să doarmă. Poate vi se va părea bizar, dar el era preocupat de mobilă. Nu știa ce să aleagă dintre mobila la comanda și mobila prefabricată. Să ia o mobilă pe care o cumpără dintr-un magazin și o montează el acasă sau să cheme un specialist care să ia măsurători și să fie potrivită spațiului. Omul părea că se află într-o dilemă serioasă, părea că trebuie să ia o decizie ce se rezuma în termeni de viață și moarte, atât de îngândurat era.

Am început să râd când l-am auzit și l-am întrebat dacă a mai avut experiențe cu mobila și ce decizie a luat atunci. El mi-a zis că a mai avut și în aceeași dilemă s-a aflat și atunci și că, în fine, a ales mobila la comandă. L-am întrebat de ce se află din nou în aceeași dilemă și de ce nu merge pe aceeași opțiune pe care a ales-o și data trecută.

A spus că-i place să gândească și că între timp, de când a luat el decizia respectivă, s-au mai schimbat lucrurile. 🙂

Lasă un răspuns