Adevărul.ro s-a nișat?

Nu sunt un mare fan al presei românești, puțin publicații mai au redactori care se ridică la un anumit standard calitativ și prezintă știrile coerent, fără a manipula unele informații după bunul plac al mogulilor care dețin trustul. Totuși, sunt forțat de împrejurări să mai verific și siteurile de presă românești din când în când, ar fi absurd să citesc presa din afară pentru a vedea ce se întâmplă în România.

Printre siteurile de presă românești pe care le citesc se numără și Adevărul.ro. Nu îl vizitez prea des, dar în ultima vreme l-am vizitat în mod intenționat zi de zi pentru a vedea ce mai scriu jurnaliștii noștri dragi pe site. Am observat că Adevărul.ro s-a nișat, aproape jumătate din știrile publicate de către ei în ultima perioadă sunt despre violuri. În centrul acțiunii este oroarea din Vaslui, unde o tânără a fost abuzată de către 7 animale cu fețe umane, iar în rest apar tot felul de știri din diverse județe, tot despre violuri.

Nu înțeleg de unde atât de mult interes pentru niște fapte atât de rușinoase. Înțeleg că trebuie să stopăm acest fenomen și că a luat o amploare nemaivăzută în România, că toată lumea preferă să tacă și să nu vorbească despre subiect, dar mult mai eficiente ar fi niște campanii de informare și de responsabilizare, nu se schimbă mentalități cu lansarea continuă de știri despre violuri. E o rușine să vezi că un fost ziar de calitate s-a nișat pe așa ceva, în lipsa vreunei încercări mult prea puternice de a stopa acest fenomen, mi se pare că jurnaliștii s-ar bucura dacă ar avea și mai mult despre acest subiect, poate ar vinde mai mult și mai bine.

 

Mi-e scârbă și mi-e rușine. Nu așa se face presă. Nu îmi dau seama cum poți exploata cu nerușinare dramele unor ființe și ale familiilor acestora. S-ar putea ca noile vedete să fie propulsate prin știri de acest gen, având în vedere orientarea pe care o are presa în ultima perioadă.

Mai am de zis ceva:

Stop violului! Violul e o crimă!

Lasă un răspuns