Acțiunea „Blocada”

Polițiștii români sunt plictisiți, toată lumea-i în concediu, numai ei trebuie să stea prin boscheți și să prindă fraieri încălcând legea și să îi amendeze, așa că au zis că trebuie să fie creativi și trebuie să dea o denumire acestei acțiuni, au hotărât de comun acord, momentan la nivelul județului Alba, să îi zică „Blocada”.

Ce urmăresc donutierii cu chipiu prin acțiunea „Blocada”? Pe scurt, vor să elimine cauzele ce conduc la producerea accidentelor. În detaliu, e vorba despre încălcarea limitelor de viteză, depășiri neregulamentare, neacordarea de prioritate și consum de alcool la volan. Caută proști pe care să îi taxeze, totul cu scopul de a asigura siguranța participanților la trafic.

 

Scoțându-i în stradă pe toți consumatorii de gogoși din Alba, indiferent de preferințele acestora (cu sau fără ciocolată, zahăr pudră sau cristalizat, vanilinat sau nevanilinat etc.), au reușit ca în 5 zile să adune vreo 100000 în visteria statului de pe urma șoferilor care au călcat strâmb.

 

Eu zic să renunțăm la aceste nume pretențioase, așa cum e cazul Blocadei, ar fi mai bine să le spunem exact, să știe toți șoferii despre ce-i vorba: „Pândarii”, „Pânda” sau „La pândă cu radarul în boscheți”. Așa le spunem lucrurilor pe nume și știe toată lumea ce fac consumatorii români de gogoși.

Lasă un răspuns