Absența dezbaterii dintre candidații la funcția de rector UAIC

Așa cum am precizat și într-un alt articol, 4 februarie este o zi importantă pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în această zi desfășurându-se procesul de alegere a persoanei care va ocupa funcția de rector pentru următorii patru ani.

Printre candidați se numără Liviu Cuțitaru, decan al Facultății de Litere, Nicu Gavriluță, decan al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Tudorel Toader, decan al Facultății de Drept, și Adrian Muraru, conferențiar în cadrul Facultății de Filosofie.

UPDATE: Vezi aici rezultatele primului tur al alegerilor pentru funcția de rector.

Un fapt destul de ciudat, având în vedere că discutăm de o alegerea rectorului în cadrul primei universități înființate în România, nu a avut loc nicio dezbatere publică în cadrul căreia să participe toți cei patru candidați pentru funcția rector. Conform unora dintre candidați, au existat încercări de a organiza o astfel de dezbatere, dar Senatul Universității nu a fost de acord cu această idee.

 

Recent discutam de ineficiența intelectualității românești, iar universitatea este tocmai buricul ineficienței, locul în care sunt concentrați cei mai mulți oameni inutili pentru sistemul românesc pe metru pătrat (repet, uneori nu tocmai din vina lor, sunt ignorați în mod dorit de către actuala conducere a sistemului). Cum putem aștepta reformarea sistemului politic românesc, dacă tocmai universitățile întâmpină probleme în a prezenta și a pune față în față, în mod transparent, programele oamenilor care candidează pentru conducerea ei?

Lasă un răspuns