5 motive pentru care siteurile de scurtat URL-uri sunt utile

Deseori vedem linkuri scurtate pe rețelele de socializare, alteori le primim pe mail, alteori și noi scurtăm linkurile înainte de a le trimite mai departe prietenilor noștri.  Mulți îți pun întrebare: la ce sunt utile siteurile de scurtat URLuri, ele din ce câștigă bani dacă doar fac un redirect către un URL dat de către un vizitator?

Astăzi vă vom explica de ce este util un site de scurtat URL-uri și de ce este mai bine să trimiteți cuiva un link scurtat. Vom încerca să fim cât mai la subiect și să vă explicăm cât mai repede și cât mai bine, așa că iată 5 motive pentur care siteurile de scurtat URL-uri sunt utile:

  • URLurile sunt mai ușor de administrat și sunt mai estetice

În comparație cu un link normal, un link scurtat este ma ușor de administrat, spre exemplu dintr-o listă de linkuri, un link scurtat, de 12 caractere, să spunem, este mai ușor de identificat și de utilizat decât unul normal de 25-30 de caractere, poate mai multe.

Deși se poate spune că un URL lung poate descrie mai bine conținutul către care duce linkul, acesta poate fi inestetic și greu de urmărit, uneori, dacă în el sunt incluse și alte informații, precum categoria din care face parte articolul și un număr de identificare atribuit de către site articolului.

  • Poți urmări statisticile

Unele siteuri de scurtat URL-uri îți oferă posibilitatea de a urmări statisticile de accesare ale acelui link, pornind de la numărul de accesări și până la detalii demografice despre cei care au accesat linkul și siteul de pe care au intrat pe acel link.

  • Un site de scurtat URLuri poate fi transformat foarte ușor într-o rețea de socializare

Este celebru exemplul Digg, prin care un site  de scurtat URLuri a devenit o rețea de socializare. Nu este exclus ca în timp să devină rețele de socializare și siteuir precum Bit.ly sau Adf.ly. Prin Digg poți și scurta URLuri, dar poți și vedea activitata celorlalți utilizatori, dar de la un timp se pare că Digg devine un centralizator de informații, iar partea de scurtat URLuri a siteului este neglijată.

  • Îți lasă mai mult spațiu în mesajele de pe Twitter

Cei care știu cel mai bine cât de util este un site de scurtat URL-uri sunt cei care folosesc Twitter des și includ linkuri în mesajele lor. Un link scurtat îți lasă spațiu pentru a scrie un mesaj mai lung, scăpându-te de un link interminabil care te lasă să scrii doar 4-5 cuvinte.

 

Ce părere ai despre siteurile de scurtat URL-uri? Sunt utile sau nu? Cât de des folosești un astfel de site?

Lasă un răspuns