1 milion de maşini hibride Honda vândute în întreaga lume

Honda a anunţat astăzi că a ajuns la numărul de 1 milion de maşini hibride vândute. Primul automobil hibrid Honda a fost lansat în urmă cu 13 ani, în anul 1999. Începând cu anul 1999 când a lansat prima generaţie hibridă Insight, Honda a continuat perfecţionarea sistemului hibrid IMA – Integrated Motor Assist – timp de 13 ani şi continuă şi astăzi. Progresele pot fi observate în consumul de combustibili pe care îl au maşinile hibride.

Ultima maşină hibrid lansată de Honda este Acura ILX Hybrid, vândută în acest moment doar în America de Nord.

În timp ce Honda aniversează numărul de 1 milion de unităţi vândute, Toyota, principala companie adversară a Honda, se apropie să aniverseze 4 milioane de unităţi hibride vândute în întreaga lume.

Având în vedere situaţia financiară globală actuală, maşinile hibride sunt o soluţie ce merită încercată, mai ales că preţurile benzinei şi al motorinei nu sunt stabile şi au înregistrat creşteri alarmante în ultimul an. Maşinile hibride sunt o soluţie viabilă deoarece oferă un consum minim de benzină sau motorină, asigurându-te că vei ajunge la destinaţie fără a-ţi face probleme, în comparaţie cu o maşină electrică.

Sursa: Greencarreports.com

Lasă un răspuns