„Meseria de Mircea Badea”

Ziarul Adevărul, iulie 2014, titlul zilei: ADMITERE FACULTATE 2014 S-a dat admiterea la „meseria de Mircea Badea“.

Dafuq, da, asta e calitatea presei din România. Ăsta e titlul unui articol scris de un om care, se presupune, că a terminat o facultate de jurnalistică? Am auzit multe lucruri proaste despre facultățile de jurnalistică, nu le-am crezut pe moment, dar pe zi ce trece îmi sunt confirmate.

Nu prea îmi vine să cred că jurnaliștii care au scris acest articol sunt plătiți, cineva îi remunerează pentru munca pe care o fac. Eu cred că sunt plătiți cu pietre la ce titluri dau articolelor în ultimul timp.

Înțeleg că nivelul de instrucție al cititorilor e din ce în ce mai prost, dar nici chiar în acest hal, e vorba de o etică a „meseriei de Mircea Badea”, e și mai jenant dacă analizăm situația și ne dăm seama că ei își câștigă pâinea din „meseria de Mircea Badea” și se presupune că au dat și ei cândva admiterea, dacă nu cumva au cumpărat-o, nu cred că au fost în stare să o ia.

Nu are rost să te zbați să scrii articole bine documentate, nu mai ai public destul de educat care să le aprecieze, dar nici chiar în halul ăsta.

Sunt destui interesați de admiterea la facultate, înțeleg literele mari, atrag atenția, deși nu sunt folosite tocmai inteligent, e cât de cât acceptabil, să zicem. Dar pentru expresia „meseria de Mircea Badea” nu există nicio explicație, ar fi fost OK dacă Mircea Badea era o somitate în domeniu, un om care își merita locul în presă, dar nu mi se pare un om cu o reputație prea bună, nu mi se pare cel mai bun exemplu de jurnalist, astfel încât să putem numi jurnalismul „meseria de Mircea Badea”.

 

Rușine, autori ai articolului! Rușine, Adevărul!

Știu că duceți o luptă murdară cu alte publicații pentru a câștiga cât mai mulți vizitatori, dar așa ceva nu e sub demnitatea celor proști presari. Alte așteptări aveam de la voi… Luați-vă de mână cu click baiterii!

„FLASH! FLASH!!!  Click aici pentru a afla mai multe detalii despre șocanta meserie de Mircea Badea!”

Lasă un răspuns