„Iadul alb”

Începe. Din nou. Primele ninsori, primele probleme. „Nu s-au pregătit, nu au anticipat, iarna i-a luat prin surprindere. Iadul alb lovește din nou”. Ar fi interesant un exercițiu de colectare a acestor mesaje din mass-media din ultimii ani, nu știu de ce, dar cred că există un șablon în funcție de care sunt elaborate știrile, dacă nu cumva la mijloc este un copy-paste trist, doar cu câteva „aduceri la zi”.

 

„Iadul alb” nu este nimic nou, mereu ne-a luat prin surprindere, niciodată nu am făcut nici cel mai mic efort pentru a preîntâmpina niște probleme, mereu drumarii au avut probleme, ba nu au fost plătiți, ba nu au avut sare, ba nu au avut nisip, ba au fost chemați să intervină prea târziu.

 

Îndrăznesc să fac o afirmație nesimțită, domnilor. Se știu foarte bine zonele în care sunt probleme iarna, zone în care mereu e zăpadă de câțiva metri. Ca de obicei, nu s-a făcut, nimic. De niște parazăpezi, de niște bariere naturale ce ați zice? Gândind strict în termeni de cost și profit, nu ar fi mai eficient să investim în prevenire, pentru a salva niște bani pe care i-am dat pe intervențiile de mai târziu? Pe de altă parte, e vorba de umanitate, cum să îi lași pe acei oameni blocați în acele localități, fără să faci nici cele mai mici eforturi de prevenire a acelor probleme? Putem discuta și invers, de ce oamenii nu se implică și nu iau măsuri, dar este cam mult să vorbim despre așa ceva, să zicem că ar trebui să existe niște autorități care ar trebui să fie interesate de protejarea acelor oameni. Ipotetic.

Lasă un răspuns