Îmi închiriez apartamentul. Ce fac cu mobila?

Recent am fost delegat de către un prieten care de abia a plecat în Franța să mă ocup de închirierea apartamentului acestuia, pornind de la găsirea chiriașilor, până la încheierea tuturor formalităților legale pentru ca aceștia să se poată muta în apartamentul prietenului meu.

La început am acceptat propunerea prietenului meu, cu gândul că îl ajut fără vreun fel de eforturi prea mari sau bătăi de cap, am zis că îi pot fi recunoscător și pot acorda măcar puțin din timpul meu pentru a-l ajuta (ca-ntre prieteni, cum s-ar spune). Bineînțeles, tot ca între prieteni, prietenul meu a omis ceva când mi-a spus ce sarcini pentru a-i închiria apartamentul, el și-a lăsat mobila acolo și dorește să o păstreze intactă, adică știe unde și cum, dar mobila trebuie mutată din apartament și depozitată undeva, asta revenind tot în sarcina mea.

Înjurând și enervat imediat după ce am aflat de complicația cu mobila, am zis că nu îmi mai pasă de apartamentul lui și că nu are decât să își depoziteze mobila unde vrea el și tot el să se ocupe și de închirierea apartamenutului. Timpul, un sfetnic bun, în nu mai mult de 12 ore, m-a făcut să mă calmez și să mă răzgândesc, amintindu-mi de o soluție propusă de un coleg de muncă acum ceva timp. Aveam la firmă mai multe mașini, iar două dintre acestea aveau și niște remorci, care erau folosite doar în vara. Iarna nimeni nu se oferea să le depoziteze, iar firma noastră a primit o ofertă pentru a le depozita într-un loc special amenajat pentru depozitarea lucrurilor. Am mers și eu la acel depozit, iar printre altele pe acolo erau depozitate și dulapuri, scaune și alte piese de mobilier. În secunda a doua după ce mi-am adus acestea aminte l-am contactat pe prietenul meu pentru a cere detalii despre firma de depozitare mobilă la care apelasem atunci.

În următoarea zi deja aveam rezervat un spațiu de depozitare și aproape totul era gata, urma doar să vină la prânz aceeași firmă care se ocupă de depozitare să preia mobila și să o ducă la destinație și apartamentul era gata de închiriat.

În fine, totul s-a rezolvat repede, iar despre găsirea și încheiere formalităților de închiriere a apartamentului nu vă mai povestesc, este o altă poveste, destul de complicată și la fel de lungă.

 

Am avut ocazia să discut unul dintre reprezentanții firmei care s-a ocupat de transportarea mobilei și de aranjarea acesteia în spațiul de depozitare și mi-a zis că serviciile lor sunt căutate în România, chiar dacă la noi nu există încă o cultură a spațiilor de depozitare, așa cum există în spațiul american, unde spațiile de depozitare sunt folosite ca „debaralalele” la români. Mai în râs, mai în serios am ajuns în cadrul discuției și la soluțiile pe care românii le găsesc pentru a își depozita lucrurile, mulți dintre aceștia încă apelează la rudele de la țară, la o boxă de la subsolul blocului sau la o cameră creată în cadrul apartamentului special pentru a depozita diverse lucruri. Din fericire pentru mine, la noi există și firme care au împrumutat această idee de a crea spații de depozitare și de a le închiria, în fine, am reușit să îl ajut pe prietenul fără prea multe bătăi de cap (așa cum, recunosc, am crezut la început) și, sincer să vă zic, la un preț neașteptat de mic pe an, mă așteptam la o sumă mult mai mare.

Lasă un răspuns